Apartmani u Beogradu

Beograd kao svetska top destinacija

 

Beograd je prema istraživanjima mnogih svetskih agencija, jedna od najpoželjnijih turističkih destinacija. Tako je turistički vodič Lonely Planet proglasio Srbiju i posebno grad Beograd, za jednu od deset najpopularnijih destinacija „Best to visit“ u 2015. godini. Mnogi svetski turistički vodiči favorizuju naš glavni grad kao jedno od mesta koja se jednostavno moraju posetiti iz više razloga. Na našim tursitčkim poslenicama, na svim nivoima upravljanja je da ovaj trend prepoznaju i doprinesu da turisti odu iz Beograda sa pozitivnim utiscima i požele ponovo da se vrate. 

 

Najam apartmana u Beogradu

 

Apartmani u Beogradu se mogu iznajmiti:

  • na dnevnoj bazi,
  • na dan,
  • na nekoliko dana,
  • mesec dana i
  • nekoliko meseci.

 

Najam na dnevnoj bazi je najmanje isplativ. Uglavnom odgovara putnicima kojima Beograd služi kao tranzit i najtraženiji je smeštaj blizu železničke i autobuske stanice, ili blizu stanice autobusa koji putnike prevoze na aerodrome ‘Nikola Tesla’.

Stan za dan koriste pretežno ljudi iz unutrašnjosti koji Beograd posećuju zbog poslovnih obaveza, poseta doktorima ili gosti koji dolaze na koncerte, a kojih je poslednjih godina sve više.

Na nekoliko dana, najčešće vikend, turisti iznajmljuju apartman koji im služi kao baza za razgledanje znamenitosti prestonice. Potpuno opremljeni, na odličnim lokacijama i povezani transportom sa svim delovima grada nude im udobnost i slobodu koju ne bi mogli da imaju u hotelu. Ovakav vid prenoćišta odgovara i poslovnim ljudima koji dolaze u Beograd radi sastanaka, kojima je potreban miran i komforan smestaj blizu poslovnog odredista. Dok se turisti najčešće opredeljuju za apartmane u samom srcu grada, poslovni centar predstavlja Novi Beograd koji je poslednjih godina sve vise aktuelan.

Redji je zakup apartmana na mesečnom nivou i karakterističan je za strane državljane koji borave duži period u Srbiji. Cene najma zavise od broja osoba koji borave u apartmanu i broja dana, što je duzi period cene su niže. Na sajtu agencije ispod svakog apartmana nalazi se tabela gde je prikazan cenovnik.

 

Ponuda apartmanskog smeštaja u Beogradu

Poslednjih godina naša prestonica je doživela ekspanziju ponude apartmanskog smeštaja. Povećan broj turista i posetilaca je uslovio da mnogi vlasnici apartmana prepoznaju mogućnost dodatne ili osnovne zarade. Zbog konkurentnih cena i kvaliteta usluge, privatni apartmanski smeštaj je postao veoma popularan kod turista, kako onih sa kraćim vremenom zadržavanja, na dan, tako i kod onih koji borave u njemu više dana. Mogućnost da se izbegavaju  gužve oko prijavljivanja na recepcijama, kao i fleksibilnost vremena iznajmljivanja, od nekoliko sati pa do nekoliko dana učinili su apartmane veoma konkurentim hoteslkom i hostelskom smeštaju.
Prema nekim statističkim podacima Turističke organizacije Beograda (TOB), grad Beograd ima ponudu od više stotina privatnih apartmana za kraći ili duži odmor i ta brojka ima tendenciju rasta.