Najbolje lokacije za najam apartmana u Beogradu

Jedan boravak u Beogradu je više nego dovoljan da shvatite da ovaj grad nudi mnogo raznovrsnih sadržaja, da u njemu možete da uživate u šetnji, hrani, šopingu...
Kada planirate dolazak i birate smeštaj, svako će imati neku preporuku ili savet za vas. To može da oteža donošenje odluke. Pre nego što odaberete, uzmite u obzir sledeće kriterijume:

  • da li dolazite poslovno ili turistički
  • da li ćete koristiti auto, gradski prevoz ili taksi
  • da li ćete koristiti kuhinju u apartmanu, ili ćete se hraniti u restoranu

 

Novi Beograd - poslovni centar grada

Za poslovni boravak u Beogradu, verovatno će vam značiti da smeštaj bude blizu lokacije na kojoj ćete najviše boraviti. Danas slobodno možemo reći da je Novi Beograd biznis centar grada. Mnogo je novih poslovnih zgrada, tu su sedišta većine banaka, kao i mnogih domaćih i međunarodnih firmi. 
Iznajmljivanje apartmana na Novom Beogradu omogućiće vam da brzo i lako stignete u Airport City, YUBC, Belville ili Sava Centar, bez prelaska preko mostova i ulaženja u gradsku gužvu.
Ovo je i jako zgodna lokacija ako dolazite sa Aerodoroma Nikola Tesla, jer već pola sata nakon sletanja možete da budete u svom smeštaju.

Najam apartmana u Beogradu 1

 

Dorćol - srce Beograda

Kada dolazite u Beograd kao turista, verovatno imate u planu da obiđete sve one ulice i parkove u kojima možete da osetite njegov šarm. Tu je neizostavni Kalemegdan, zelena oaza u centru grada, sa koje se pruža pogled na Dunav i Savu i mesto na kome se spajaju ove dve reke. Odatle vas Knez Mihajlova ulica vodi do boemske Skadarlije, i dalje ka gradskom jezgru. 
Preporučujemo da smeštaj potražite na Dorćolu, ili u nekom od apartmana u samom centru Beograda. Tako će vam sve biti na dohvat ruke, i imaćete priliku da upoznate život u Beogradu iz prve ruke.

 

Lokacije apartmana u Beogradu Dorcol

 

Vračar - tradicija i uživanje

Još jedna omiljena lokacija velikog broja Beograđana, i ne samo njih, svakako je Vračar.  Stari deo grada, sa očuvanim građevinama iz raznih epoha beogradske istorije, odiše toplinom i šarmom prošlog vremena. Ljudi ga vole i zbog velikog broja kafića sa baštama ušuškanim u dvorištima zgrada ili kuća. Ako se odlučite za apartman na Vračaru, biće vam pravo uživanje da prošetate do Hrama Svetog Save, Kalenić pijace ili Tašmajdanskog parka. 

 

Lokacije apartmana Vracar

 

Kada je parking u pitanju, treba da znate da je Novi Beograd u prednosti nad ostalim delovima grada, posebno u odnosu na sami centar. Parking se plaća po zonama, radnim danima i subotom. Ako dolazite autom, obavezno tražite apartman koji ima obezbeđeno parking mesto, ili makar u blizini ima garažu u kojoj možete da ostavite auto. 

 

Apartmani u Beogradu sa parkingom

 

Za turiste koji planiraju da koriste gradski prevoz, najbolje lokacije su one koje su blizu velikih stajališta - Studenstki trg, Terazije, Slavija, Zeleni Venac, Bogoslovija... To su mesta na kojima su okretnice i ukrštanja mnogih gradskih linija i kuda prolazi i noćni saobraćaj. Odatle ćete lako stići i u noćni provod, i u šoping centre.